Att sluka en njutning

Min första bokupplevelse minns jag inte mycket av. Kanske är det för att den kom så tidigt, eller så är det för att jag under mina första läsår slukade all text jag kom över. Bok efter bok.

20150618_105251Det fanns en tid i barndomen då jag alltid läste slutet på historien först. Liksom jag fortfarande slukar allt det goda på bakverket först, och sen under lugnare former tar mig an allt det andra, det som ramar in och håller ihop. Eller själva basen som i fallet ovan.

20150617_194835

Nu hittar jag njutningen i att veta att jag har en ny bok framför mig. En oläst historia som snart ska vecklas ut och bli levande i mitt inre. När historien fångar mig kan den ta med mig ut i vindlande gränder och på nya stigar. Då när de sista sidorna är lästa, lämnas jag uppfylld av känslor och ibland saknad. Men då vet jag att det snart är dags att ge sig ut igen.

Litteratur bloggar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s