Presidentens hatt

Författare: Antoine Laurain
Förlag: Lavender lit
Utgivningsår: 2014

Det här är en riktig liten godbit. Det känns redan på första sidorna där vi får träffa Daniel Mercier, denne beigefärgade lille man som är gräsänkling när frugan rest bort med tonårssonen, och som inser att han bokat bord alldeles intill president François Mitterand. Daniel blir alldeles hänförd, vill inte äta upp sin mat eller dricka ur sitt glas innan presidenten lämnat bordet.

När herr Mitterand väl reser sig och går så glömmer han kvar sin hatt. Men istället för att uppmärksamma presidenten på hans misstag bestämmer Daniel sig för att behålla hatten som ett minne av den fantastiska kvällen som bordsgranne till landets mäktigaste man. Valet förändrar Daniels liv på flera plan, för med hatten känner han att hela hans inre styrka väcks till liv. Och det här är bara början. Med hjälp av hatten tas läsaren med till en rad människor vars liv tar nya vändningar.

Vad jag tycker: Jag älskar detta med ”sliding doors”, olika små val som vi hela tiden ställs inför och som senare visar sig vara avgörande för hur livet blir.

Presidentens hatt är en underhållande och lättläst liten sak som får mig att fnissa för mig själv. Berättelsen löper in och ut ur människors liv, men det blir aldrig rörigt eller snuttigt. Perfekt avkoppling. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s