Etthundra mil

20150628_090218

Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2014

Ensamstående tvåbarnsmamman Jess sliter för att få ihop tillvaron. Hon jobbar dubbelt men får ändå knappt ihop pengar så att det räcker för att få ihop till räkningarna. Samtidigt har hon ständigt dåligt samvete för att hon inte hinner ägna den tid hon skulle vilja till sin familj. Styvsonen Nicky kommer varje dag hem från skolan med nya blåmärken och bedövar sin oro med att röka på. Dottern Tanzie är ett mattegeni och erbjuds ett stipendium till en fin och välordnad skola men Jess har ändå inte råd att betala den avgift som återstår. Lägligt nog dyker en mattetävling i Skottland upp med stora prispengar, frågan är bara hur familjen ska kunna ta sig dit. Hjälpen kommer från oväntat håll och läsaren får följa med ut på en roadtrip med ett gäng excentriska människor som alla behöver förändra sina liv.

Vad jag tycker: En roadtrip är en bra utgångspunkt för en historia. När man sitter väldigt många timmar ihop i en bil kommer man förr eller senare prata om något annat än vädret och andra bilister.

Ett hundra mil är bra sommarläsning, trots att jag får lite ont i magen under ganska många sidor och bara vill att allt ska lösa sig. Det finns något skönt i Jojo Moyes sätt att skriva. Det är lättläst utan att vara bagatellartat och hon får karaktärerna att leva. Jag kan inte säga att jag alltid tycker om dem. Men jag tycker i alla fall alltid något om dem. Och det är alltid bra. 

Annonser

En reaktion på ”Etthundra mil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s