Nyfiken gul

När jag var singel och balkonglös tog jag ofta med mig en bok ut på lediga sommardagar eller kvällar efter jobbet. Jag la mig i gräset eller satte mig vid vattnet med bara fötter och läste. Jag tycker att det finns något skönt i att livet pågår i sakta lunk runtomkring medan jag befinner mig i en egen  liten bubbla. Däremot har jag aldrig varit mycket för att läsa bok på café. Där räcker en tidning medan jag sitter och tjuvlyssnar på samtalen som pågår vid de andra borden. 20150705_142520Men det finns undantag, det gör det ju alltid. På det här fantastiska lilla stället känner jag mig som hemma. Nyfiken gul heter det. Var jag författare skulle jag sitta här och skriva. Var jag singel och balkonglös skulle jag sitta här och läsa. Nu nöjer jag mig med att ta med alla jag känner hit i omgångar, dricka kaffe, dricka bubbel, äta nybakad hallonpaj eller grilla en köttbit. Nu funderar jag på vad jag ska läsa härnäst. Jag tror det blir något snällt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s