Konsten att höra hjärtslag

Författare: Jan-Philipp Sendker
Förlag: Bokförlaget Forum/Månpocket
Utgivningsår: 2015

20150805_114115

När jag köpte den här boken sa tjejen i kassan att hon nog snart var den enda människan i Stockholm som inte läst den. Jag anar att hon har rätt. För vilket enormt genomslag Konsten att höra hjärtslag har fått den här sommaren. Jag ser bilder och rekommendationer vart jag än väljer att vända blicken. Och som jag har längtat efter att få läsa den! Jag drömde om att få möta en berättelse i klass med Den vidunderliga kärlekens historia (Carl-Johan Vallgren, Albert Bonniers förlag 2002) vilken är en av mycket få böcker som jag läst två gånger med samma glädje.

Så, till saken. Det känns överflödigt att skriva om handlingen i Konsten att höra hjärtslag, det finns mängder att läsa om den saken på nätet. Och jag vill helt enkelt inte förstöra innehållet genom att försöka mig på att hitta ett sätt att beskriva vad den faktiskt handlar om. Det är en vindlande kärlekshistoria, som tar oss till Burma och ett liv långt från västvärldens stress och materialism. Det är en saga som liknar en sägen, men med en botten av realism.

Vissa böcker går bara rakt in i hjärtat. Det händer något när jag läser dem, de öppnar upp mitt sinne och bäddar in mig i en annan värld där jag för en stund lämnar det som händer och sker runt omkring mig. Så är det med Konsten att höra hjärtslag. Känslan kom inte direkt, den kröp sig på allt eftersom berättelsen vecklades ut. Och när jag nu snart lägger ihop och avslutar för att skicka den vidare till min mamma är jag ganska säker på att jag kommer känna saknad.

Annonser

2 reaktioner på ”Konsten att höra hjärtslag

    1. Haha,ja det kanske bara är jag som uppfattat det som att den är ÖVERALLT för att min hjärna varit så inställd på att läsa den en längre tid 😊 hoppas du uppskattar den lika mycket som jag!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s