Nu behövs livsbejakande höstläsning

Grå november har precis slagit till som en sån där smocka som man ibland kan läsa om i kvällstidningarna. Och jag är SÅ trött. Och jag vet att jag självklart inte är ensam, det är väl just det som är att leva i Sverige under november, januari och februari. Undantaget heter December, snart är vi där.

Jag har fortfarande inte kommit ur min lästorka. Eller jo, kanske lite. Jag arbetar mig sakta framåt i den avslutande delen av Johan Theorins Ölandssvit, Rörgast. Han skriver bra den där Theorin. Men så upplyftande är det väl kanske inte.

Efter det ska jag försöka hitta något som ger lite energi i höstmörkret. Något mysigt. Jag tänker något i stil med Lucy Dillons böcker om hundar och relationer, med mjuka titlar som Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, Hundra omistliga ting och Hundar, hus och hjärtats längtan. Man riktigt hör ju hur mysigt det är. Och att det ska kombineras med raggsockor, te och en filt. Och så ska man sitta så där uppkrupen i soffan. Ni fattar bilden.

Mamma har tipsat mig om Tisdagsklubben, av Anna Fredriksson. Jag hittar ord som matlagningskurs, livsbejakande, livsval och relationsroman i recensionerna på nätet. Det verkar lovande.

Här kan man läsa om Tisdagsklubben. Och så har det bloggats om den här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s