Tisdagsklubben

Författare: Anna Fredriksson
Utgivningsår: 2015
Förlag: Forum

20151203_205409

Tisdagsklubben handlar om Karin, en kvinna på drygt 60 år och vars liv vänds på ända när hennes man Göran drabbas av en stroke. Eller egentligen hamnar det inte på ända. För det som händer är att Karin när det första skalvet lagt sig börjar ta tag i sitt liv.

Trots bästa vännens och dotterns protester anmäler sig Karin till en kurs i avancerad asiatisk matlagning. Kursen äger rum varannan tisdag och det är här hennes vardag börjar ta fart. Hennes man hämtar sig fint från stroken, men den har gjort honom nedstämd och sluten och han vänder sig bort från Karin. Det verkar som att hon inte längre kan nå fram till honom och att hennes sällskap plötsligt gör honom illa till mods.

Tur då att Karin har Tisdagsklubben. Där får hon nya vänner, nya insikter och hennes livsgnista tänds. Inte ska det faktum att hon har en man som är sjuk och att hon själv är över 60 hålla henne tillbaka.

Vad jag tycker: Tisdagsklubben är en lättsam måbra-bok som är skriven utan krusiduller. Berättelsen flyter framåt och känns ganska allmängiltig, trots att den handlar om människor i pensionsåldern. De problem som Karin stöter på handlar framförallt om relationer, både i kärlek och vänskap och ibland hänger ju det ihop, och om att våga satsa på sina innersta drömmar. Helt enkelt om att våga vara sann mot sig själv. Något som inte är helt lätt oavsett i vilken ålder man befinner sig. 

Tisdagsklubben är en trevlig och lättläst liten bok. Något att pigga upp sig med i vintermörkret. 

Här kan du läsa vad bloggaren och författaren Simona Ahrnstedt skrivit om Tisdagsklubben.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s